Pogosta vprašanja


Koliko stane profil z obeskom?
Cena 10 eur je dejansko cena za obesek in upravljanje s profilom brez omejitev/neskončno.

Na kakšen način lahko plačam?
Imate tri možnosti. Plačilo preko paypala, po povzetju ali po predračunu. V vsakem primeru dobite original račun.

Lahko profil in obesek uporabljam tudi izven Slovenije?
Seveda. Če greste na dopust v tujino, je priporočljivo preveriti, ali imate podatke o telefonu v mednarodnem formatu (torej s predpono +386).
Sistem lahko na splošno uporabljajo tudi tujci, vendar so zaenkrat obeski žal zgolj v slovenskem jeziku.

Kaj počnete z mojimi podatki?
Vaši podatki so shranjeni na varnem strežniku, kjer so tudi varovani. Vaših podatkov ne dajemo, niti prodajamo osebam, ki niso povezane s tacke.si. Zna se zgoditi, da vas po mailu kdaj obvestimo o kakšni novosti, vendar ne bomo med velikimi spammerji.

So moji podatki varni?
Vaš profil je zaklenjen z vašim geslom. V naši bazi so le podatki, ki ste nam jih zaupali. Strežnik ima posodabljanje programske opreme, kar pomeni, da skuša biti čim bolj odporen na napade hekerjev. Najbrž pa smo tudi premala riba, da bi bili zanimivi za hekerje.

Kaj če mi nekdo ukrade obesek?
Oseba z vašim obeskom ne bo mogla početi nič uporabnega, saj je upravljanje s podatki zaklenjeno z geslom. Žal boste morali kupiti nov obesek, če boste želeli uporabljati sistem še naprej. V tem primeru bo na obesku drugačna QR koda in profil vam bomo avtomatsko prenesli na novo.

Zveni dobro. Kako začnem uporabljati zadevo?
Prvi korak je nakup obeska. Drugi korak je aktiviranje obeska. Potem sledi le še vpis podatkov in obesek lahko roma na ovratnico.

Kako kreiram in vodim profil svojega ljubljenčka?
Ko ste kupili obesek in ga aktivirali, se prijavite v sistem in pred vami se bo avtomatsko prikazal obrazec, kamor vpišete želene informacije. Vnosna polja niso obvezna, vpišete le, kar želite.

Moram imeti pametni telefon, da lahko uporabljam obesek?
Ne. Potrebujete le računalnik z dostopom do interneta, da aktivirate obesek in vnesete podatke v profil.

Lahko podatke posodabljam sam?
Seveda. To je največja prednost pametnega obeska s profilom. Sistem je za prijavo in popravljanje podatkov vedno dosegljiv. Tudi če vam ljubljenček izgine ob polnoči in se vi spomnite, da ste medtem zamenjali telefonsko številko, boste to v profilu lahko spremenili brez nas. Če je zadeva za vas preveč zapletena, pa nam lahko podatke pošljete tudi po mailu in bomo profil napolnili mi.

Kaj je QR koda in zakaj je na obesku?
QR koda je v našem primeru zgolj pripomoček za pametne telefone, da ni potrebno pretipkati celotnega internet naslova, saj vsi vemo, da so tipke/črke na telefonu včasih premajhne za naše prste, še posebej, če moramo z drugo roko držati nemirno žival.

Kaj se zgodi, če najditelj nima pametnega telefona?
Ni problema. Še vedno je možno ročno vtipkati naslov internetne strani in poiskati profil preko vnosa ID številke.

Poročilo o skenih daje čudne (nenatančne) lokacije.
Pametni obesek ni GPS naprava. GPS podatki v našo bazo pridejo preko telefona, ki poskenira obesek in so v veliki meri odvisni od ponudnika dostopa do interneta in mobilnega operaterja.

Kaj če izgubim obesek?
Žal boste morali kupiti nov obesek, če boste želeli uporabljati sistem še naprej. V tem primeru bo na obesku drugačna QR koda in profil vam bomo avtomatsko prenesli na novo.